Fremtidens frugtavl: Vi skal sætte “typhlodromus” ud på markerne

"Frugtplantagens naturlige beskyttelse"

Naturlige løsninger fra ansvarligt landbrug bruges til at holde æblelunde fri for skadedyr, dette er især tilfældet med biodiversitet i Pink Lady® frugtplantagerne.
En solid bestand af mariehøns kan hjælpe frugtavlere med at beskytte deres produkter på en naturlig og bæredygtig måde, for mariehønen er et effektivt rovdyr, som elsker at spise bladlus. Det gør den til en uvurderlig hjælp i en frugtplantage, hvor bladlus angriber f.eks. æbler og forårsager misdannelser.
Flagermus er en anden naturlig skadedyrsbekæmper, der nedlægger mange af de insekter, der volder problemer i en frugtplantage. Pindsvin er også velkomne. De har en glubende appetit på æg og larver af insekter, som angriber både blomster og frugter. Mejsefugle er også vigtige dyr i en frugtplantage. De lever af larver, orme og æbleviklere, som er meget ødelæggende for æbler. Enhver fremsynet frugtavler bør hænge fuglekasser op i plantagen med det formål at tiltrække så mange mejser som muligt.
Bier spiller en helt afgørende rolle, fordi de bestøver blomsterne. Det er en fordel at installere bistader i nærheden af frugttræerne i blomstringsperioden og sørge for, at de bliver beskyttet hele året.
Ifølge sekretariatsleder ved Det Økologiske Råd, Christian Ege, er det godt at fremme skadedyrenes naturlige fjender som en naturlig måde at bekæmpe skadedyr indenfor frugtavl.
I Frankrig har æbleproducenten, Laurence de L’isle-sur-la-Sorgue, der producerer Pink Lady® æbler, mere end femten års erfaring med at dyrke æbler, hvor hun prioriterer naturlige løsninger i sine frugtplantager.


Kilder

https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/Art-5-DK.pdf