Programmet Talenter belønner projekter inden for bæredygtig produktion

"Pink Lady® belønner projekter inden for miljø, social ansvarlighed og økonomisk udvikling via programmet Talenter Pink Lady® har været et af danskernes favoritæbler i mange år. Den helt unikke sort, der giver sprøde, saftige og søde æbler, dyrkes forskellige steder i Frankrig, Spanien og Italien, hvor jordbunden er egnet til æblets modningsproces."

Bæredygtighed har altid været vigtig for Pink Lady®. Derfor har Pink Lady® lanceret programmet Pink Lady® Talenter, der belønner de mange bæredygtige løsninger, som lokale avlere implementerer på deres plantager eller på f.eks. pakkestationer.
Blandt de udvalgte talenter er en producent, som undersøgte om der var en miljømæssig besparelse at hente ved at gøre tingene anderledes. Han fandt ud af, at det var muligt at slukke kølelegemerne i kølehusene nogle få timer i løbet af et døgn uden at påvirke æblernes kvalitet. Trods den enkle løsning er det et stort bidrag til mindre CO2 fra kølehusene.
Et andet talent blev hædret i kategorien social bæredygtighed for sit sociale initiativ, der har til formål at integrere og videreuddanne medarbejderne i plantagerne med henblik på at fastholde og øge produktionen i de traditionelle dyrkningsområder i de sydeuropæiske lande.


Kilder

https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/Art-1-DK-Berlingske-compresse%CC%81.pdf
https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/Art-1-DK-BT-compresse%CC%81.pdf