Ny madtrend kan ændre fremtidens forbrug hos danskere

"Fairtrade og bæredygtighed stadigt vigtigere begreber"

Fairtrade og bæredygtighed bliver stadigt vigtigere begreber for de danske forbrugere. Ifølge Anne-Sophie Lahme, ekspert i fødevaretrends, har forbrugerne en klar forventning om, at flest mulige fødevarer er produceret efter fairtrade-principper, og at fødevareproducenter tager et samfundsansvar, hvor klima, miljø og bæredygtighed står højt på alle niveauer i virksomheden.
Alle vil gerne beskytte miljøet, have bæredygtige produkter og bedre dyrevelfærd, uanset hvor de bor. Det er helt grundlæggende krav, som stilles til virksomheder og brands i fremtiden. Forbrugerne vil fremadrettet forvente, at fødevareproduktion er bæredygtig på alle planer. Mens forbrugerne bliver stadig mere opmærksomme på de produkter, de putter i indkøbsnettet, stiger også forventningerne til producenterne af frugt og grønt.
Hos Pink Lady® går vejen til bæredygtig frugtavl gennem satsning på overvågning af frugtplantagerne og valg af naturlige løsninger til beskyttelse af frugplantagerne gennem opretholdelse af biodiversiteten og de naturlige balancer.
Ifølge Didier Crabos, direktør for Pink Lady®, et det vigtigt som fødevareproducenter at arbejde hen mod en bæredygtig produktion, der skader miljøet mindst muligt, garanterer kvalitetsprodukter og som gør det muligt for producenterne at kunne leve af deres arbejde. Pink Lady® vil fortsætte med at investere i miljøvenlige produktionsmetoder, der gør brug af nye metoder og ny teknologi.


Kilder

https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/Art-4.pdf