Pink Lady® æblefarmere tager hul på 14 bæredygtige projekter

"Pink Lady® Europes æblefarmere udvikler 14 bæredygtige forpligtelser"

Den grønne, bæredygtige bølge er skyllet ind over Danmark og Europa de seneste år. Hos sammenslutningen af æbleproducenter under Pink Lady® Europe er emnet også på dagsordenen, og det har det faktisk været, siden det første træ blev plantet i Europa i midten af 1990’erne.
Blandt de mere end 2600 æblefarmere, der forsyner hele Europa med den populære sort, er hjørnestenen ansvar. Sammen har de udviklet et forpligtelsescharter med 14 bæredygtige forpligtelser.
Pink Lady® satser både på den nyeste teknologi, der giver mulighed for konstant overvågning af frugtplantagerne, og deres naturlige beskyttelser takket være opretholdelse af biodiversiteten og de naturlige balancer.
Forpligtelseschartrets 14 projekter omfatter bæredygtighed inden for fire hovedområder : miljø, lokal og social økonomi, fremskridtsløsninger for producenterne, forbrugerforhold. Klima og miljø optager megen plads, og det betyder blandt andet, at Pink Lady® vil reducere brugen af engangsplastik og har ambitioner om at blive en CO2-neutral organisation.


Kilder

https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/Art-3-DK-Berlingske_compressed.pdf
https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/Art-3-DK-BT_compressed-3.pdf